Osteopathie
 
Een zwangerschap heeft een enorme impact op het lichaam van een vrouw, zowel fysisch, emotioneel en hormonaal. Een zwangerschap is dus geen contra-indicatie voor een osteopathische behandeling en kan het comfort van moeder en baby zowel tijdens als na de zwangerschap optimaliseren.
 
MOGELIJKE KLACHTEN, TIJDENS OF NA DE BEVALLING:
 
  • Rug-/nekklachten
  • Bekkeninstabiliteit, liespijn
  • Hoofdpijn
  • Maagklachten: reflux/brandend maagzuur
  • Vermoeidheid, slaapproblemen
  • Uitstraling in armen/benen
  • Krampen/vermoeidheid/vochtophoping in benen/voeten
  • ...
Ook wanneer er moeilijkheden aanwezig zijn om zwanger te worden, zonder medische of structurele reden, kan een osteopaat geraadpleegd worden. Door het stimuleren van de doorbloeding, de bezenuwing rond het bekken en de baarmoeder, het vrijmaken van blokkades in deze regio’s en in het hormonale systeem, kan de kans op een bevruchting en innesteling van de vrucht toenemen.
 

De eerste consultatie start met een uitgebreid vraaggesprek (anamnese) over de desbetreffende klacht(en) en de geschiedenis van de gezondheid van de patiënt.Hierna volgt een onderzoek van het volledige lichaam (niet enkel de regio van de klacht). Tijdens het onderzoek wordt op zoek gegaan naar bewegingsbeperkingen. Deze beperkingen kunnen ontstaan door onder andere littekenweefsel, verklevingen van het weefsel na ontstekingen of ziekte, stress, verkeerde voeding, ... 

 

Tijdens de behandeling wordt door middel van specifieke handgrepen geprobeerd de oorspronkelijke beweeglijkheid te herstellen. Dit kan zowel in de regio van de klacht zelf zijn, maar ook ter hoogte van andere regio’s die beperkt zijn in hun beweging en zo de klachtenregio kunnen beïnvloeden.

 

Het aantal behandelingen die nodig zijn kan heel sterk variëren. Dit hangt af van de klacht zelf, hoelang de klacht al aanwezig is, hoe het lichaam reageert op de behandelingen… Per behandeling wordt bekeken hoe lang de periode tussen de vervolgbehandeling best is en dit kan variëren van één week tot drie maanden. Het lichaam moet de tijd krijgen om terug in balans te komen.

 

 

Meer informatie omtrent Terugbetaling of FAQ.

​​

Voor bijkomende informatie kan u ons steeds contacteren of kan u terecht op de website van professionele osteopaten.